Raberbersufflé

Nu är det rabarertid!

Raberbern har kommit. Den syrliga växten är god till det mesta. Drinkar, efterrätter, pajer och chutney. Rabarber är lite sur och kräver socker och kryddor. Glöm inte att rabarber går bra att frysa. Skala stjäklarna, skär i bitar och lägg i fryspåse.

Här ett recept på en liten raberbersufflé i ugnsfasta portionsformar.

För fyra personer:
Smörj skålarna och pudra dem med kanel. Skala och skär två rabarberstjälkar i bitar. Lägg bitarna i en kastrull med 1,5 dl strösocker. Låt koka till rabarbern är mjuk, 10-12 minuter. Rör om några gånger.

Låt rabarbern svalna något.

Vispa två äggvitor hårt. Ha i någon matsked strösocker och vispa till vitorna är hårda. Blanda en dryg halv dl vaniljsås (typ Kelda) med två äggulor och ca en tesked vetemjöl.

Rör runt. Lägg en rejäl sked rabarberröra i varje skål. Häll resten i vaniljmixen. Ha ner äggvitan i mixen och rör runt försiktigt med en gaffel så klumparna försvinner.

Fyll formarna.

Sätt in i 175 graders ugn ca 20 minuter. (Håll koll så inte ytan blir för mörk) Låt svalna något och vispa under tiden återstående vaniljsås så den blir riktigt trögflytande. Strö kanel över suffléerna.

Gör ett litet snitt med en sked i suffléerna och häll i en klick vaniljsås.