Räkor i tomat-, vin- och fetaostsås

Receptet är inspirerat av Jan Wikström som arbetade med oss i New York som kock.

1 brk hackade tomater
Ca 350 råa, oskalade räkor (eller 15 st tinade frysta okokta scampi)
3 msk olivolja
1 liten finhackad gul lök
1 dl torrt vitt vin
1 msk finhackad persilja
1 nypa smulad oregano
Salt, svartpeppar
50 g fetaost skuren i 1 cm kuber

Skala räkorna, men låt sista skalsegmentet och stjärten sitta kvar vid kroppen.
Gör ett grunt snitt längs kroppen och ta bort den svarta strängen.
Värm oljan, helst i en tjockbottnad gryta.
Lägg i lök och låt den mjukna utan att ta färg.
Blanda i tomater, vin, häften av persiljan, kryddor. Koka upp och låt det koka häftigt utan lock tills blandningen tjocknat.

Tillsätt räkorna och koka försiktigt i 5 minuter.
Så snart räkorna blivit skära och tillsätts osten under omrörning.

Smaka av och strö till sist över den resterande persiljan.