Äppelsufflé med glass

En efterrätt, 4 portioner:

2 äpplen

Smör, vetemjöl

1 dl Äppelmust eller äppeljos

Vispgrädde

3 ägg

Glass

Skär äpplena, urkärnade, i små tärningar. Lägg smör i en kastrull och låg äpplena koka mjuka i smöret. Lägg ner vetemjöl så att det blir en tjock röra. Spä med äppelmust och grädde. Koka en liten stund och rör hela tiden. Låt det sedan svalna och rör ner tre äggulor. Vispa äggvitorna hårt och vänd sedan ner dem och rör om. Lägg ner röran i en hög form, smord med smör.

Sätt in i ugnen 225 grader i ca 20 minuter.

Ha på lite florsocker när formen tas ur ugnen.

Bör ätas med glass. Antingen en vaniljglass, eller också kan man låta vaniljglassen bli mjuk, ha i kanel och mosa ordentligt och därefter sätta in glassen i frysen igen.