Biff Butler

Det här är ett ett recept hämtat från en trevligt nostalgisk bok av skådespelaren och underhållaren Sven Melander. Boken heter ”Upp i vikt kvickt”.
https://www.adlibris.com/se/bok/upp-i-vikt-kvickt-9789186527181

Det är en kul bok med recept från många av de stora svenska kockarna för 40-50 år sedan. En av mina egna introduktörer till matkonsten var Carl Butler, med Svensson & Butler, på Rörstrandsgatan. Sven Melander återger hans klassiska Biff Butler:

4 utskurna biffar
200 gr champinjoner
1 dl vitt vin
3 vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
3 dl vispgrädde

Krydda biffarna med salt och peppar och stek dem. Lägg dem i folie. Skiva champinjonerna och fräs dem lätt. Häll på vinet och pressa vitlöken som tillsätts tillsammans med senap och grädde. Kokas till såsen blir trögflytande och häll över biffarna och servera.