Här ett nytt, inspirerat av besök i Palma. Det bygger på styckningsdelen lammskuldra, som man nog ofta får beställa. Det går också att använda nedre delen av en lammstek, lammbaklägget. Ska i varje fall vara i portionsstorlek och med ben:
Lammskuldra
Timjan
Vitlök
Vittvin
Svartpeppar
Ta en lammskuldra och bryn den i olja i en stekpanna.
Riv av en ordentlig bit stekfolio, smörj den med lite smör mitt på. Gör en bädd av timjan eller rosmarin. Lägg två delade vitlöksklyftor i bädden. Lägg lammskuldran ovanpå.
Peppra, häll över någon centiliter vittvin (mycket lite, alltså). Peppra samt lägg på ytterligare timjan eller rosmarin.
Gör ett paket per lammskuldra. Allt detta kan göras dagen innan.
Lägg in paketet på galler i ugnen på 120 grader åt låt stå i tre timmar. Då lossnar köttet från benen.
Veckla upp paketet och lägg på tallrik. Äts med sallad och gärna rotfruktslåda.