3-4 personer1 rätt stor kyckling
1 matsked aniskrydda
Halv dl torkad aprikos
1 röd peppar
2 gula lökar
3 kanelstänger
Halvt kryddmått nejlika
1 l hönsbuljong
Ev 4 potatisar delade i rätt stora bitar
3-4 personer
1 rätt stor kyckling
1 matsked aniskrydda
Halv dl torkad aprikos
1 röd peppar
2 gula lökar
3 kanelstänger
Halvt kryddmått nejlika
1 l hönsbuljong
Ev 4 potatisar delade i rätt stora bitar
Det här är en enkel rätt som tar upp julsmaker i en kycklinggryta. Om kycklingen är stor räcker den till fyra personer.
Dela kycklingen och fräs den i lite smör. Pudra med mjöl. Låt stå på låg värme medan du gör i ordning resten.
Koka upp buljongen i en tjockbottnad gryta. Dela löken (och eventuellt potatisen) i rätt stora bitar. Skär upp pepparen i småbitar. Lägg i kycklingen i buljongen samt resten av ingredienserna.
Låt koka med en liten glipa i locket till lök/potatis är mjuk. Ca 30 minuter.
Serveras med sallad.